Gregory Phillips Architects shapes a brand new modern home

Tour this refined modern home in brick, wooden and glass

Gregory Phillips Architects combines a restricted palette of supplies to compose a refined, fashionable dwelling in north London

Set in a Conservation Space in North London, this lengthy, low modern home by Gregory Phillips Architects combines a sober, practical materials palette with beneficiant areas and facilities. The brand new home changed a bungalow on the positioning and has an in depth relationship with the prevailing backyard. 

Gregory Phillips’ design inverts the standard pairing of timber and brick by giving the home a light-weight timber and glass floor ground and a extra monumental, stable brickwork higher storey.

From the backyard façade, the impact is of a starkly minimal brick pavilion rising up above the foliage, with the household room and front room providing up views by means of the whole construction. 

The bottom ground homes the principle dwelling areas, together with an open-plan kitchen and eating space, formal and casual seating areas, separate examine, cinema, gymnasium, and utility rooms, in addition to a two-car storage, all built-in inside the principle quantity of the home. 

Totally different textures and patterns of brick modulate the play of sunshine off the partitions, particularly on the major entrance courtyard, with its step down into the bottom ground dwelling area.

All through this degree, storage and doorways are blended right into a steady run of darkish wooden cabinetry, together with the kitchen and examine area. A big marble counter and fabric-clad media wall add a contact of fabric selection.  

The primary view of the backyard is from the formal sitting room, a double-height area that adjoins the stairwell. Huge panes of glass stand up the total peak of the construction, seemingly framing and supporting a monumental brick slab.

The mixture of ultra-high-performance glass and thick insulation ensures the home is extremely vitality environment friendly. 

Upstairs, three an identical en-suite loos sit above the dwelling area, overlooking the backyard. The first bed room suite, which incorporates a big dressing room, occupies the backyard wing, cantilevered over the glazed front room.

There may be additionally a separate visitor suite. 

Phillips arrange his studio in 1991. Based mostly in London, the award-winning follow specialises in high-end residential work and has constructed extensively in London and the encompassing countryside.

The Totteridge Home continues this custom, leading to a perfectly executed instance of latest fashionable dwelling. §